Urządzenia i Akcesoria
Żółty ketchup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1100 g
Składniki
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
200 g moreli suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
-
600 g pomidorka koktajlowego żółtych, przekrojonych na pół
-
150 g wody
-
160 g cukru (patrz wskazówka)
-
200 g octu jabłkowego
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
2 łyżeczki curry, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
2 łyżeczki gorczycy, mielonej2 łyżeczki musztardy w proszku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
1.6 g
Kalorie
521.9 kJ /
124.7 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
25.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 Min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 Std. 30 Min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 Min
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30 Min
Dżem o smaku Piña colada
30 Min
Ketchup
1 Std.
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 Min
Dżem z jabłek i kiwi
40 Min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 Min
Relish z zielonych pomidorów
55 Min
Agrestowy chutney
40 Min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 Min